Tweewekelijkse multuculturele Markt Heusden Print paginaPrint pagina

Tweewekelijkse multuculturele Markt Heusden

Tweemaal per maand laat Heusden-Zolder zijn multiculturele gezicht zien op de markt. vanaf 14:00 tot 17:00

Waar: De markt vind plaats op het voormalige mijnterrein in Zolder, in de vakantiemaanden kan het aantal  gemakkelijk oplopen tot 10.000 bezoekers.


Grotere kaart weergeven

PARKEREN:

Er is parking voorzien aan het Helzold-stadion (Stadionlaan) en naast glaswerken Ceyssens (Brancardiershof). Een gratis pendelbus brengt je naar de markt. Let op: de politie controleert en verbaliseert telkens bij foutparkeren.

De markt gaat door op het Marktplein. De GPS-gebruiker geeft best Mijnwerkerslaan in, zo kan je de parkings vlot bereiken.


Voor wie de data van de 'Turkenmarkt' niet goed kan onthouden, dat is

steeds de 2e en de 4e woensdag van de maand.

In maart is dat dus op de 9e en 23e. De oorzaak van deze data komt doordat de mijnwerkers op deze dagen uitbetaald kregen, en de marktkramers op deze dagen hun waren te koop aanboden.

Ook als er vijf woensdagen in één maand vallen, zoals in Mei juli en oktober, is dat enkel op de 2e en 4e woensdag. In oktober is er dus markt op de 9ste en 23ste. De markt vindt dus niet altijd tweewekelijks plaats.


Tientallen marktkramers met verse groenten en fruit, exotische producten, kleding en textiel worden aan de man gebracht op één der grootste markten van de Benelux.

INFO: marktkramers Losse plaatsen

Wenst u in aanmerking te komen voor een losse plaats kan u zich tijdens de marktdag aanmelden om 12u15 in de polyvalente ruimte van het ECR-gebouw. Via loting worden de beschikbare plaatsen verdeeld. Om ingeschreven te worden dient u uw machtiging ambulante handel en uw identiteitskaart voor te leggen.

Er kan echter niet gegarandeerd worden dat u zeker een plaats heeft, gezien de vaak grote opkomst van marktkramers. Een standplaats kost € 2 de lopende meter.